המדריך המלא להמרת רשיון אחות ישראלי לאמריקאי
כמעט שנה ו 2500 דולר, זה מה שלקח לי כדי להמיר את רשיון האחות הישראלי שלי לרשיון אמריקאי. לבקשת הקהל, תיעדתי כאן את התהליך. שלב אחרי שלב, דרך שבעה מדורי הביורוקרטיה הרלוונטית. בתוספת מפנקת של סיכום עלויות וקישורים. תהנו, ובהצלחה.
כידוע לקוראי הנאמנים, עברנו לארצות הברית לאחרונה. לבקשת הקהל, הרי לפניכם תיעוד שנאסף בעמל ויזע, של כל התהליך. תודה רבה לכל מי שהיה שותף, ייעץ ותמך.
היות ואני אזרחית אמריקאית, אני לא מבינה בענייני ויזות עבודה וגרין קארד. אם אתם זקוקים למידע בתחומים האלו, אתם מוזמנים להתייעץ עם בעלי יוסי. הוא תיכף מוציא דוקטורט בתחום. בפוסט הזה, אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאתם מוכנים להתחיל בתהליך ההמרה, אחרי אישורי עבודה וכניסה לארצות הברית.
כדי לקבל רישיון אמריקאי לא צריך ללמוד מחדש, אך כן צריך לבצע מספר שלבים טרם ניתן לגשת למבחן האחיות האמריקאי הנקרא NCLEX.
שלב ראשון – הערכת תכנית הלימודים על ידי סוכנות מורשית
השלב הראשון בתהליך הוא הערכת תוכנית הלימודים הישראלית על ידי סוכנות מוכרת. כדי לאתר את הסוכנות המוכרת, הייתי צריכה לבחור קודם משרד בריאות במדינה שרציתי להירשם תחתיה, לשליחת דו"ח סיכום ההמלצות מהסוכנות. בחרתי בפלורידה גם כי רצינו לעבור לשם וגם כי יש להם שם של משרד בריאות יעיל וידידותי .
באתר של משרד הבריאות של פלורידה יש רשימה של מספר סוכנויות מורשות להערכת תכניות לימודים במקצועות בריאות. אני ספציפית בחרתי את ג'וזף סילני כי רציתי משהו מפלורידה. בדיעבד, זאת היתה טעות. רוב האחיות שמבצעות את התהליך עוברות דרך סוכנות בשם CGFNS. הטעות הזו עלתה לי בהרבה זמן, ובתרגום מיותר של סילבוסים.
אז איך הסוכנות מעריכה את הלימודים שביצעת בישראל?
בשלב זה הייתי צריכה לספק מידע מפורט על תכנית הלימודים, גליונות ציונים, תעודות סיום, סילבוסים של קורסים. להחתים את מקום הלימודים על שלל אישורים והצהרות. זה לקח כמה חודשים להשיג את כל המידע והייתי צריכה לבלות יום שלם בבית ספר לסיעוד עם בעלי, כדי לאסוף את כל האישורים שהייתי צריכה.
את המסמכים (המקוריים) בית הספר היה צריך לשלוח בדואר רשום לסוכנות. אחרי שכמה מסמכים לקחו שלושה חודשים בדואר, את המשלוח השני החלטתי שאני עושה ב EMS (שירות שילוח מהיר של רשות הדואר).
הם היו מאוד יסודיים וביקשו שאני אדאג לתרגום מקצועי של 4 סילבוסים של קורסים עם שמות שלא היו להם ברורים (בעיקר בתחום רפואה והלכה). הם ביקשו עוד כל מיני מסמכים יוצאי דופן, שבית הספר לא רגיל לספק.
רגע לפני שהסוכנות שולחת את המסמכים למשרד הבריאות הפלורידני (ואפשר גם קודם) צריך להגיש בקשה באתר שלהם (בתשלום כמובן) כדי להתחיל בתהליך המרת הרישיון. המשרד לא יטפל במסמכים מהסוכנות אם לא תהיה בקשה פתוחה במערכת.
בסוף התהליך המתיש, קיבלתי אישור מהסוכנות עבור משרד הבריאות של פלורידה. האישור מעיד שאכן למדתי בבית ספר לאחיות ולא צריכה לחזור על כל הלימודים כדי לגשת למבחן.
עלויות שלב א:
- פתיחת תיק במשרד הבריאות של פלורידה – $110
- אישורים שונים מהאוניברסיטה: 120 ש"ח
- תרגומים – 200 ש"ח
- משלוח דואר מהיר – כ 150 ש"ח
- שירות ג'וזף סילני: $345
- סה"כ – כ $600 (ועשרות שעות…)
שלב שני: טביעות אצבעות
כדי לקבל רישיון אחות בפלורידה צריך לעבור בהצלחה בדיקה רקע בטחונית של ה FBI. לצורך כך צריך לספק טביעת אצבע. יש מספר סוכנויות מורשות בארצות הברית שלוקחות את טביעות האצבע ומעבירות אותן ל FBI. כדי לעשות את התהליך מישראל, צריך קודם להטביע את הטביעות האצבע על כרטיס מיוחד ואותו לשלוח לסוכנות שתמיר אותו לפורמט דיגיטלי (Fingerprint Card-Scan service) ותשלח ל FBI. בישראל, שירות זה לא ניתן על ידי המשטרה ולכן פניתי לסוכנת פרטית מהר אדר, שהיא חוקרת משטרה בפנסיה. את הכרטיס עם טביעות האצבע שנלקחו על ידי החוקרת, שלחתי לסוכנות האמריקאית לצורך המרתו ושליחתו ל FBI.
ניתן לרכוש את הכרטיסים מ AMAZON אך בדרך כלל לסוכנים שמתעסקים עם זה בארץ יש וזה כלול במחיר.
עליות שלב ב
שירות Fingerprint Card-Scan כ – $100
נטילת טביעת אצבע בארץ – 450 ש"ח
משלוח – 100 ש"ח
ערכה (מיותרת) – כ 20 ש"ח
סה"כ כ- $265
שלב שלישי: מבחן אנגלית
אחרי שהשלמתי עם רוע הגזרה, נרשמתי למבחן TOEFL. אותו לפחות אפשר לעשות בארץ.
כדי להתכונן, עשיתי כמה תרגולים חינמיים שמצאתי. אני חייבת להודות שזה היה אחד המבחנים הכי מתישים שעברתי בחיים. גם בתור דוברת אנגלית זה היה מורכב מאוד. המבחן אורך 6 שעות. המבחן מורכב מקטעי קריאה, קטעי כתיבה וקטעי דיבור (אתה מדבר לתוך רמקול שמקליט אותך) אבל איכשהו עברתי ברוך ה'. עשיתי את המבחן בתל אביב ביום שישי. כן, חוויה מיותרת לחלוטין.
עלויות:
מבחן – כ $260
שלב רביעי: המתנה לאישור נבחן
כדי להיות זכאית להיבחן במבחן האחיות האמריקאי, אני נדרשת לקבל ATT – Authorized to test ממשרד הבריאות של המדינה בה אני מעוניינת לקבל רישיון.
משרד הבריאות של פלורידה העריך את כל הממצאים שסיפקתי להם במשך השנה הזו, וסוף סוף קיבלתי את ה ATT המיוחל. זה אולי נשמע פשוט, אבל היו דברים שהתעכבו והיה צריך לשלוח בדואר שוב. היו דברים שלא היו להם ברורים והייתי צריכה להמתין שעות בטלפון ולעבור מנציג לנציג עד שהצלחתי לפתור את כל העניינים לשביעות רצונם ולהציג את כל האישורים שרק תוכלו להעלות בדעתכם. באופן מעניין, כל מערכות המשרדים הממשלתיים בארצות הברית, בנויות למקרים קלאסיים שיכולים להסתדר אונליין. אם עלה בגורלך להזדקק למענה אנושי, תצטרך להסתבך בנבכי המערכת הטלפונית הרבה זמן לפני שתצליח להגיע לנציג אנושי. זה לא מצרך קל להשגה.
שלב חמישי: הכנה למבחן NCLEX
בהמלצת חברה מהפגיה שעברה את המבחן לא מזמן החלטתי לקחת קורס הכנה של "קפלן". במבחן לדוגמא שעשיתי פשוט לא הבנתי את הכיוון. אבל הקורס הכנה עזר לי להבין איך הם חושבים והזכיר לי כל מיני מושגי בסיס. הנה הקישור לאתר של קפלן. אני לקחתי קורס וידאו+תרגול (חבילה מלאה). זה היה מעולה. ממש מומלץ. ראיתי את רוב קטעי הוידאו!
אחד הדברים הכי חשובים שהקורס נותן, הוא הבנת שיטת המבחן, זה טיפה מורכב להבין, אבל זה חשוב להבין מה הם מחפשים. המבחן הוא אמריקאי (רב ברירה), שמתאים את עצמו לרמת התלמיד. הם שואלים שאלות ברמות קושי שונות. הם מנסים להבין מה הרמה שלך על ידי כך שיגיעו למצב שהתלמיד עונה נכון רק על כל שאלה שניה, או במילים אחרות, טועה באחת מכל 2 שאלות. אם הוא הגיע למצב הזה, זה השלב של הידע שלו. אם שלב הידע שלו הוא מעל רמה עוברת, התלמיד עבר.
עלות הקורס: $240
שלב שישי: מבחן NCLEX RN
הסוכנות שעורכת את מבחני הרישוי נקראת person vue. המקום היחיד באירופה שמבצע את המבחן הוא בלונדון (אפשר כמובן לטוס לארצות הברית, הונג קונג או אוסטרליה אך העדפתי יעד בטיסת Low cost). יוסי ואני טסנו לשם במיוחד, ועל הדרך ניצלנו את התירוץ לטיול באירופה. ישנו במלון במרחק הליכה. קצת מוזר להגיד, אבל הייתה פשוט חווית שירות נהדרת. נותנים לוקר לאחסן חפצים. כל אחד מגיע ומתחיל בזמן שלו, אין שעה אחת לכולם. המבחן פעיל בתאריכים רבים, כך שאין עומס בתאריך אחד מסויים. ציפיתי לבלגן של המבחן הממשלתי, אבל ממש לא. היינו רק 5 נבחנים בחדר.
הערה חשובה: חשוב להגיע למבחן עם אותו מסמך זיהוי בו ביצעתם את כל התהליך (דרכון אמריקאי לדוגמא)
בכנות, המבחן שלהם הרבה יותר קל מהמבחן הישראלי. הנסיון הקליני ממש עוזר לעבור אותו. לא צריך לשנן שום דבר. צריך רק להבין. אם את אחות טובה בשטח, את תעברי אותו עם קצת הכנה.
יצאתי מהמבחן נורא מבולבלת, ובגדול לוקח כמה ימים לקבל תשובה. אך מסתבר שבתשלום של 8 דולר נוספים אפשר לקבל תשובה תוך 24 שעות. שילמנו, וקיבלתי את התשובה המשמחת שעברתי!!
התוצאות נשלחות ישירות למשרד הבריאות האמריקאי.
עלויות שלב ו:
טיסה+מלון+נסיעות – תלוי בסטייל ובתקציב שלכם (לנו עלה כ $700)
מבחן: $350
שלב שביעי: קבלת מספר רישוי אמריקאי
בזמן ההרשמה למבחן היה צריך להכניס למי לשלוח את התוצאות. אז באופן אוטומטי התוצאות הגיעו למשרד הבריאות של פלורידה שהוציא לי מספר רישוי. בשלב הזה צריך לבחור אם רוצים רשיון רק לפלורידה או לכל מדינות ה COMPACT – איחוד מדינות בתוך ארצות הברית שסומכות על רישיון האחיות זו של זו. כדי לקבל רשיון כזה, צריך להצהיר שאתה גר במדינה בה נמצא משרד הבריאות מולו מתנהל התהליך, ואני עדיין לא גרתי אז בארצות הברית. ולכן הוצאתי רשיון רק לפלורידה.
מזל טוב!
אני אחות אמריקאית!
הרישיון הגיע בדואר לישראל (אל תצפו להרבה, נראה פחות מרשים מתעודת סוף כיתה ג')
לסיכום, התהליך לקח לי כשנה ועלה כ 2500 דולר.
אם הייתי עושה את התהליך בארצות הברית, שלבי טביעות האצבעות, מבחן אנגלית ומבחן NCLEX, היו יכולים להיות מהירים, זולים וקרובים יותר. אבל אני רציתי לעבור רק אחרי שיש לי רשיון ביד. מצד שני, להשיג את כל האישורים הנדרשים ממוסד הלימודים כשאתם לא יכולים להגיע ולדפוק בדלת יכול להיות מאוד מורכב. מאוד מומלץ לבצע לפחות את שלב ההערכה של הלימודים כשאתם בארץ.
עכשיו רק צריך למצוא עבודה, אבל זה לפוסט אחר…
מקווה שיהיה לכם תהליך קל ומהיר
מכל הלב, גילי
נ.ב. אם אתן אחיות (אפשר גם אחים) ישראליות ושוקלות המרה של הרשיון הישראלי לאמריקאי וצריכות ייעוץ, או שכבר עשיתן את זה ויש לכן משהו להוסיף, אתן מוזמנות להגיב כאן או לשלוח לי מייל ל [email protected]
יש קבוצת פייסבוק בשם "אחיות בדרך לארצות הברית"
מומלץ בחום, עוזרים גם למי שכבר עבר (יש שם כמה מפלורידה, כולל מנהלת הקבוצה)
https://m.facebook.com/profile.php?id=207374209810142&ref=content_filter
היי, תודה רבה רבה על המידע:) מאוד מתחשב מצדך.
אני נ+3, אחות למעלה מעשור, כבת 38, תושבת ראשון לציון.
אני מתלבטת אם לעשות תואר שני לפני הרילוקיישן, או ללמוד לימודי המשך אחרי שנעבור לשם. האם התרשמת מדרישה גבוהה יותר או הצעות אטרקטיביות מאחיות אקדמאיות בעלות תואר שני וכו?
שנית, יש אפשרות שיוסי יעשה מצווה- את הנ"ל לגבי ויזת עבודה?
תודה רבה מראש
לגבי תואר שני קודם כל העלות שלו יותר גבוהה פה וגם מבנה הלימודים קצת שונה.
יש הרבה תכניות של תואר שני משולב עם מיילדות או משולב עם אחות מומחית, כך שבאותו זמן תצאי עם 2 הסמכות שונות.
נראה לי דווקא הפוך, יש כאן יחסית הרבה אחיות מעשיות עדיין ויותר קל למצוא עבודה עם הכשרה נמוכה ודרישות שכר נמוכות יותר.
בעיני השיקול המכריע מלבד העלות צריך להיות התחום שבו את רוצה להתקדם, אם את רוצה לעשות תואר שני ולהמשיך לניהול או להתקדם גם בפן המקצועי כמו אחות מומחית וכו
יוסי בהחלט יכול לכתוב פוסט דומה על ויזת עבודה, השאלה אם פגפגון זו הפלטפורמה לפרסם כזה פוסט? מה דעתכם?
אך אפשר לדבר עם יוסי
הוא זמין בווטסאפ הישראלי עדיין
מגניב, טוב לדעת. אני אחפש.
תודה רבה!!
וואו פוסט נהדר. מסודר יעיל ומלא במידע שימושי.
אני גם כן ישראלית עם דרכון אמריקאי ושוקלת לעשות רשיון לארצות הברית, רק כדי שיהיה לי. אני די חוששת מהמבחן אבל מעודד שאת כותבת שהוא קל יחסית.
איך אני מחליטה איפה כדאי לי לעשות את הרישיון? ומה היה קורה אילו לא הייתם עוברים לפלורידה בסוף? שוב מבחן?
הי יוכבד.
שמחה שנהנית לקרוא.
לפלורידה יש הסכם עם קבוצה של כ20 מדינות. ההסכם הוא שאם יש לך רשיון באחת מהן, את יכולה בתהליך מסויים ובתשלום של 100$ לקבל רשיון בשם compact שמאפשר לך לעבוד בכל מדינות ההסכם.
אחת המדינות שלא נמצאת בהסכם היא ניו יורק.
אם את שוקלת לעבור לניו יורק, תתחילי את התהליך מולם מראש כי להמיר את הרשיון מפלורידה לניו יורק כן דורש מבחן ויותר מסובך
הבנתי. תודה!
האם ישנם הסכמים נוספים בין מדינות מלבד ההסכם הזה?
מידע מסודר ויעיל מאוד!!
אפשר לבצע את כל התהליך הזה גם בלי להיות אזרחית או תושבת ארה״ב?
ואשמח להסבר על הטפסים הנדרשים מטעם מוסד הלימודים, בגדול מה הם והאם אפשר להשיג אותם עוד לפני סיום התואר?
היי גילי,
רציתי לשאול אם עשיתי הסבה לסיעוד (אחות מוסמכת עם תואר ראשון במנהל מערכות בריאות)
זה משהו שהוא בסדר ואפשר למצוא שם תעסוקה כאחות עם ההשכלה הזו, או שאני חייבת תואר ראשון ב*סיעוד*?
או שזה לא ממש משנה, העיקר שיש לי הסמכה בסיעוד?
תודה רבה,
צליל.
תודה רבה רבה לך על ההשקעה בפוסט והתימחור. אני שוקלת לעבור לארה"ב להיות אחות מסתובבת (traveling nurse) אבל תוהה אם תהליך קבלת האישור לא יקר ומעצבן מדי לעבור רק כדי לעבוד מספר שנים במקצוע בארץ אחרת. אני די שחוקה מעבודה פה במחלקות פנים בארץ ומקווה שיהיה יותר הומני בארה"ב. נחיה ונראה. עזרת לי מאוד! תודה רבה
היי גם אני מעוניינת במשרת הTraveling Nurse. אפשר לדעת אם התקדמת בנושא והאם אוכל לקבל ממך מידע איך להתקדם (עדיין בשלב הראשוני)?
הי גילי עשיתי הסבה אקדמאית לסיעוד, אני אחות כשנתיים וחצי, האם השכלה זו תספיק להיות אחות בחו"ל?
תודה מראש.
היי גילי, תודה רבה על כל המידע.
במידה ואני מחליטה לעשות את המבחן IELTS ולא TOFEL לפלורידה זה גם טופס נכון?
נכון
היי גילי, אני באמצע לעשות הסבה לסיעוד, וחושבת על מעבר לארה"ב לאחר סיום הלימודים, אשמח לדעת האם זה הבדל שאין לי תואר בסיעוד? ומה פחות או יותר השכר שם?