מרתון הקנגרו הבינלאומי

בחודש מאי 2018 נערכת בפגיות ברחבי העולם מרתון-תחרות-קנגרו-בינלאומית. או בשמה האמריקאי Kangaroo-a-thon. המטרה היא להגביר ולמדוד שעות טיפול בשיטת קנגרו ביחס למספר ילדים ביום בכל פגיה. מטרת התחרות היא לעודד התפתחות מוחית, היקשרות להורים ומודעות ציבורית.

מה קורה עכשיו?

חזרתי לחיים, עבר המבחן המפחיד בחיי – מס"ר טיפול ננמרץ פגים. עדיין אין תשובות אבל היה הוגן ועשיתי את המקסימום שלי. זה מה שחשוב בסופו של דבר, לא? יש עוד זמן עד התשובות, אז המתח עוד לא לגמרי עבר. לפחות התפנה לי קצת הזמן. אחרי שהשתלטתי על ערימות הכביסה, התפניתי גם לכתוב לכם את קורותי.

תחרות הקנגרו HERE WE COME

בין התאריכים 8/5-24/5 הפגיה שלנו משתתפת בתחרות בינלאומית לעידוד טיפול בקנגרו. (תזכורת : מה זה טיפול בקנגרו? טיפול בשיטת מגע עור לעור שמשפרת מצב נשימתי והתפתחותי בתינוקות, כולל יתרונות ברורים גם להורים) כמובן שיש רשימות, פרסים וכו'. המטרה בסופו של דבר היא לעודד מודעות ותמיכה בקנגרו. הנושא חשוב ביותר ולוקה בחסר במודעות, דבקות ולהט לביצוע.

התחרות נערכת במשך שבועיים בכל פגיה כשהיא סובבת סביב יום המודעות הבינלאומי לטיפול בקנגרו שחל ב15 למאי.

 

בארץ משתתפות בתחרות 7 פגיות, זאת בנוסף למאות פגיות המשתתפות ברחבי העולם. מדובר בתחרות הנערכת בשנה החמישית ברציפות במספר יבשות. אחת הפגיות הזוכות של שנה שעברה היתה בית חולים סנט ג'וזף בטורונטו שבה הגיעו לממוצע של 4.5 שעות קנגרו יומיות לפג!

קשה לי להאמין שנצליח להגיע למספרים כאלו, כי אצלנו לא מאפשרים לבני משפחה שאינם הורים לבצע טיפול בקנגרו. אבל אין לדעת…

מה זה כולל?

יועצות ההנקה בארץ, והיועצת במחלקה שלנו במיוחד, השקיעו המון בשביל להפוך את התחרות למקור ידע ומודעות חברתית. הן עיצבו סמלים, שלטים, פרוספקים, טבלאות מעקב ועוד. אני מצרפת תמונות של פרוספקטים וטבלאות מעקב שלנו (באישורה), נשמח לראות תמונות וחומרים מאצלכן. כיף להרגיש שהפגיות בארץ ובעולם הן כמו משפחה שנרשמה לתחרות ספורט ביחד. זה מרגש לדעת שכולם עוברים את אותם דברים ומחזקים אחד את השני.

 

אתגר או תחרות?

באנגלית, למילה Challenge יש משמעות יותר תחרותית מהמילה "אתגר" בעברית. כשאני שואלת הורים בצחוק : "אז אתם עומדים לזכות בתחרות?", ברור שהם עונים "אין לנו סיכוי" "אנחנו לא מנסים". בפועל, רואים שהמחשבה על מדידת הביצוע והסיכוי לפרס ולתואר ניצחון עושים משהו. הם מניעים לפעולה ולדבקות במטרה. או כמו שאמרו חכמינו "מתוך שלא לשמה בא לשמה"

מאז תחילת התחרות אני רואה מודעות והשתתפות גברית גבוהה יותר בנושא. אולי גברים נדלקים יותר מתחרויות?

 

אבא מבצע קנגרו וקנגרו מבצע קנגרו

 

למרות כל הדיבורים על תחרות, מצב הרוח והצחוק, הדגש הוא תמיד על החשיבות האמיתית. "עזרו לתינוק לנצח בחיים" "כאן מגדלים תינוק בריא" "האם החזקתם את תינוקכם קרוב לליבכם היום?"

תמונה מפגיה שכנה

ביניים מול טיפול נמרץ

אחרי כמעט שבוע לתוך התחרות, התגלתה בפגיה תופעה מעניינת וחד משמעית בניתוח התוצאות. ההורים בעמדת טיפול נמרץ מקפידים על טיפול בקנגרו באופן קבוע. לעומת זאת, ההורים בעמדת הביניים נתקלים בקשיים בטיפול בשיטת קנגרו. ככל הנראה הקושי נובע מהצורך להפשיט את התינוק, או מריבוי המטלות שההורים בעמדת ביניים יכולים לבחור לבצע.

אז לכמה קנגרו עזרתי היום?

ההרגשה הכללית במחלקה היא של התגייסות כללית. הצוות מתאחד במטרה להסביר להורים את חשיבות העניין. במשמרת בוקר אתמול לדוגמא, הצלחתי לעזור להורים לבצע 7 שעות קנגרו ל4 פגים במצטבר! (השמות והשעות שמורים במערכת:) זה מספר שלא הצלחתי אף פעם להגיע אליו כשעודדתי לבד. עכשיו, כל האחיות, האחראית והסגניות, הרופאים, היועצת הנקה ואפילו עובדות מטבח החלב לצידי. הם משכנעים ומשכנעות את ההורים כמה זה חשוב ומועיל. מכבש הלחצים כנראה עובד ולתועלת הפגים ללא ספק. התינוקות שאצלם אבא השתתף במאמצי הקנגרו קיבלו שעתיים+ של קנגרו.

קנגרו הוא כיף, ועוד יותר כיף כשמדובר בתחרות!

בהצלחה! ומסקרן מי יזכה?

מכל הלב, גילי

 

2 תגובות

  1. בסיכום שבועיים הקנגרו התוצאות היו
    שיא של 40 שעות קנגרו להורה אחד.
    שיא של 25 שעות קנגרו לאחות אחת.

    אני אחזתי ב17 שעות וקיבלתי פרס בכל זאת, שובר לארוחת בוקר זוגית! כיף לקבל פירגון על העבודה הקשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

אל תחמיצי אף פוסט