אמא, סבתא, או אחות? ראיון פרטי עם הסטודנטית לסיעוד הכי חשובה לי בעולם.
היא בת 53, רצה 2 ק"מ כל בוקר, מגדלת 5 ילדים ו4 נכדים באהבה. היא גם סטודנטית במסלול הסבה לסיעוד שנה שניה, אבל לפני הכל, היא אמא שלי!
אחרי שהכרתם טוב טוב את בעלי והילדים, הגיע הזמן להכיר גם את אמא שלי: יהודית יזרסקי. היא אמנם מבוגרת ממני, אבל שלא תטעו, היא פצצת אנרגיה! היא בת 20 ברוחה . עד היום היא עבדה בתור שיננית. כשאני הפכתי להיות אחות, היא בדיוק חיפשה אתגר תעסוקתי חדש. היא התלהבה כל כך מהמקצוע, שהיא החליטה ללכת על זה בעצמה.
אמא, זה לא מאוחר מדי ללמוד מקצוע חדש?
נשארו לי לפחות 10 שנים להנות ממקצוע חדש ומעניין, אז כנראה שזה לא מאוחר מדי. כל מי שאני מספרת לו שאני בלימודי הסבה לסיעוד מתלהב. אני מקבלת הרבה תגובות בסגנון: "איך מתאים לך". רציתי שינוי, ומצאתי את מה שעושה לי טוב.
איך הולך בלימודים?
התחלתי בתכנית הסבת אקדמאים בבילינסון. זו תכנית של 4 ימים בשבוע למשך שנתיים וחצי בלי חופשות. הלימודים תובעניים מאוד. בשנה הראשונה המשכתי לעבוד ביומיים הפנויים ונכשלתי בקורס אנטומיה.
נאלצתי להישאר שנה בשביל לחזור על הקורס. אמנם אני מאוד אוהבת אנטומיה, אבל לעבור את המבחנים? זה כבר היה סיפור אחר לחלוטין. אני מרגישה שהזכרון שלי הולך ומשתפר דווקא, בזכות הלימודים.
ספרי קצת על הכיתה
מחזור כו' הסבה של בילינסון הוא קבוצה מאוחדת. כל אחד משתדל לעזור לשני בתחומים שבהם הוא חזק. האוירה טובה ותומכת. נעים מאוד ללמוד עם קבוצה כזו. הדינמיקה בכיתה משפיעה הרבה על הלימודים.
איך הילדים מסתדרים עם הלימודים שלך?
כדי להתחיל את הלימודים, חיכיתי לזמן שבו אחיך הקטן, מרדכי, יהיה פחות תלוי בי. כשהוא התחיל חטיבת ביניים, הרגשתי שזה הזמן המתאים. נוכחותי בבית בשעות הבוקר והצהריים, כבר היתה פחות חיונית. אלו השעות שגם הוא כבר נמצא בלימודים. אני יכולה להרשות לעצמי לצאת ב6:30 ולחזור ב17:00. שאר הילדים כבר לא נמצאים בבית ופחות צריכים אותי ביום- יום. אני משתדלת לבשל כמויות מראש. אני מכינה לשבת דברים פשוטים, לפעמים אפילו קונה כדי להקל על עצמי.
למרות הלימודים אני לא מוותרת על אסיפות הורים, אירוח הבנות הנשואות בשבת, (לא בשבת שלפני מבחן!), שמירה על הנכדים. עכשיו אחותך הדס התארסה, ההכנות לחתונה ידרשו את שלהן. אני מתמרנת כמיטב יכולתי.
אמא, והצאצאים (הרכב כמעט מלא). בבר המצווה של מרדכי, בן הזקונים.
איך את מסתדרת מבחינה כלכלית?
יש מלגות, אני משתדלת גם להמשיך לעבוד בתור שיננית בשעות הערב. חסכתי במשך שנים, לצורך הלימודים האלו. לקחתי בחשבון שההשקעה הכלכלית בתקופה הזו, אמורה להניב לי בהמשך משכורת של אחות, שהיא גבוהה מהמשכורת של שיננית שהיתה לי עד עכשיו.
איך הגיל משפיע עליך כרגע ביחס לחברות שלך ללימודים?
הגיל שלי הוא משמעותי מבחינת החלומות המקצועיים שלי. אני לא חושבת להפוך למיילדת לדוגמא. ב10-15 שנות העתיד המקצועי שלי בתור אחות, חבל לי להקדיש נתח משמעותי ללימודים נוספים. בנוסף, קיימות מגבלות פיזיות ברורות. הרבה יותר קשה לי להרים מטופלים כבדים ביחס לחברות שלי. אבל יש גם יתרונות, כמו נסיון חיים ושיתוף פעולה מצד מטופלים.
באיזה מחלקה הכי אהבת את ההתנסות?
בינתיים התנסיתי בקהילה, חדרי ניתוח וכירורגיה. כל ההתנסויות היו מעניינות מאוד. להפוך לאחות דורש שינוי חשיבה גדול. צריך להתחבר לטרימינולוגיה, לסגנון החשיבה ולידע החדש שנדרש ממני.
איפה את רואה את עצמך עובדת אחרי הממשלתי?
אני מקווה לגשת למבחן הממשלתי באפריל 2020, עד אז יש עוד זמן לחשוב. אני פתוחה מאוד לרעיונות. חשוב לי לבחור במקום מעניין, שיתמוך במגבלות שלי מבחינת הגיל. קורץ לי כרגע תחום הגריאטריה או תינוקיה. אני מחכה לעבור התנסות במחלקות האלו ואחר כך לקבל החלטה. אני אוהבת לעבוד עם אנשים ולתקשר איתם. אשמח לעבוד במחלקה שבה יש דגש על התקשורת עם המטופלים.
מה הכי קשה לך בלימודים?
המרחק הגיאוגרפי. מהבית בכוכב השחר עד הכיתה לוקח לי לפחות 40 דקות לכל כיוון. זה מגביל אותי מהשתתפות בקבוצות לימוד או זוגות ולוקח הרבה זמן כל יום.
איזה מסר את רוצה להעביר לאנשים ששוקלים לימודי סיעוד או הסבה לסיעוד?
הדבר הכי חשוב לדעתי הוא התמיכה מהמשפחה. אלו לימודים אינטנסיביים מאוד, צריך שהמשפחה תבין בדיוק למה היא נכנסת. אם אין שיתוף פעולה של המשפחה ב100%, אל תלכו על זה. חשוב למצוא את האיזון הנכון בין המשפחה והלימודים. זה לא קל בגלל דרישות נוכחות, ילדים חולים בבית וכו'. צריך גיבוי מהמשפחה ועזרה. אני רואה את חברות שלי שיולדות במהלך הלימודים, זה מאוד קשה.
תודה על מי שאת, אמא. גאווה להיות הבת שלך!
בהצלחה בלימודים,
גילי.
כתיבת תגובה