המסך המעודד – תקווה להורים מודאגים
מחשב קיים בכל פגיה, שומר מסך קיים בכל מחשב, אבל רק פגיה אחת השכילה לנצל אותו, כדי לתת זריקת עידוד ואופטימיות לצוות וגם להורים המודאגים. איזה סיפורים מופיעים במסך מעודד כזה? איך זה מועיל ביומיום במחלקה ומה חשוב לוודא במהלך יישום של רעיון כזה? אחד הפרוייקטים הכי חמודים ומשמעותיים שראיתי בפגיה.
המסך המעודד
בפגיה שבה עבדתי התחיל לפני כשנה רעיון גאוני – שומר מסך מעודד. בשומר מסך הוצגו סיפורי הצלחה רבים מספור של הפגיה. הרעיון היה יזמה של אחד מהרופאים במחלקה. והיישום הכי פשוט בעולם. הורים שולחים תמונה מהפגיה, תמונה מהיום וכמה מילים על הפג או מילות עידוד להורים שיקראו את המסר. הם חותמים על אישור לפגיה לפרסם את התמונות.
הרעיון הוא שבכל פינה בפגיה יש מחשב. במקום שיהיה שומר מסך משעמם של היגיינת ידיים – כמו שהיה עד עכשיו, נוספו גם שומרי מסך מעודדים לשיפור מצב הרוח.
דגש על יישום נכון
במקרה של הפגיה שלנו, נתנו גם לגרפיקאית לעצב קצת כך שיצא ממש ממש יפה. כל איש צוות יכל להעביר תמונות ואישורים חתומים מכל הורה וכך נאספו תוך זמן קצר המון שומרי מסך מעודדים.
בתחילת ההרצה קרתה תקלה – עלו להתלונן ממחלקת נשים שהשומר מסך רץ גם אצלם. מסתבר שמישהו במיחשוב עשה טעות ושלח את שומר המסך גם לשם. הדבר האחרון שנשים מאושפזות בהריון צריכות לראות, זה תמונות של פגים עם צינורות. ועוד יותר גרוע – נשים אחרי הפלה, לא צריכות לצפות כל היום בתמונות של תינוקות חמודים.
אז איזה סיפורים יש במסך?
הסיפורים שהמסך המעודד מספר, מראים פגים שנולדו לפני חצי שנה וגם פגים מלפני 20 שנה. אין דבר יותר מרגש מלראות תמונה של פג בשבוע 30 וליד, תמונה שלו על מדים! יש תמונות של תינוקות משבוע 26 וליד, תמונה שלהם ביום הראשון בכיתה א'. יש תמונה של תינוק שהשתחרר עם טרכיאוסטום וליד תמונה שלו גולש על גלים.
והמון תמונות חמודות של תחפושות בפורים. יש תמונות של תינוקות שעברו NEC וליד תמונות שלהם אוכלים סטייקים. יש גם תמונה מרגשת של זוג אחיות שנולדו באותו שבוע לידה צעיר ואותו משקל לידה נמוך, בהפרש של כמה שנים.
אז מציגים רק את התמונה הורודה?
קודם כל- כן. המטרה של המסך היא לעודד ולא לצער. יש מספיק מה שמפחיד את ההורים בפגיה. אבל אכן, יש גם תמונות של ילדים שנותרו עם קשיים כמו הליכון, משקפיים לליקויי ראיה קשים ועוד. גם ההורים, במילים שהם כותבים, מספרים על הניסים, לצד הקשיים והאתגרים.
תמונה אחת שווה אלף מילים?
יש בתמונות גם הרבה פגים שאני זכיתי לטפל בהם. כל פעם שהתמונה שלהם רצה ברקע, אני מתרגשת ונזכרת. זה ממש מוסיף לסיפוק של הצוות ולתחושת השליחות. כשההצלחות שלך עומדות לך כל היום מול העיניים, יותר קל להיות אופטימי ומעודד.
בנוסף, זה מאוד שימושי, נניח כשנולד ילד עם הידרופס וההורים שואלים אותי האם ראיתי פעם מישהו שיצא ממצב כזה, אני פשוט מצביעה על המסך, כשמגיעה התמונה הרלוונטית. אני מראה להם ילד חמוד בן 3 עם חיוך שובבי וכיפה על הראש.
אותו דבר עם הורים לתינוק שנולד בשבוע 26 ושואלים, מה הסיכוי שלו ללכת ללמוד בכיתה רגילה? אני מראה להם מכתב, שכתב פגל"ש משבוע כזה. עם קצת שגיאות כתיב חמודות, אבל תחביר ממש מוצלח.
כמה שתדברי ותספרי, תמונה אחת תועיל הרבה יותר.
הנה תמונה מאולתרת לדוגמא, כדי שתבינו בערך איך זה נראה. כמובן שאפשר להוסיף כיתוב ועיצוב כיד הדמיון והכשרון. אבל זה הבסיס.
זה שומר מסך שימושי ביותר, וגם כיפי.
אז אם גם אתם נמצאים בפגיה ומרגישים שיש צורך בזריקת עידוד לכל הנוכחים, אתם מוזמנים ליישם את הרעיון גם בפגיה שלכם.
מכל הלב,
גילי
כתיבת תגובה