אחות אמריקאית

נעים מאוד! RNC-NIC,BSN

 

מהן הדרישות לבחינה?

עבודה במחלקה רלוונטית בארצות הברית או קנדה לתקופה של שנתיים לפחות. 

נרשמים באתר הNCC ומשלמים 325$ . מקבלים אישור להבחן (ATT), שאיתו קובעים תאריך לבחינה בתוך 90 יום מקבלתו.  במקרה שלי, תוך כמה ימים מההרשמה כבר קיבלתי אישור להבחן. הם לא התקשרו למעסיק ולא ביקשו פרטים נוספים.

איך עובד המבחן? 

בדומה למבחן הרישוי לאחיות, המבחן הינו ממוחשב והוא ניתן לביצוע בכל מרכז בחינות שנמצא בהסכם עם NCC -national certification corporation.

בניגוד למבחן הרישוי, המבחן הזה, אינו מותאם לרמת הנבחן אלא מכיל 175 שאלות שעליהן צריך להשיב בכל מקרה. אין ציון עובר, אלא צריך להצליח לענות על שאלות ברמה מסויימת שנחשבת כרמת סף לידע הרלוונטי.

איך לומדים? 

כמו בהרבה מקרים כאן, האחריות ללמידה היא על הנבחן, מצפים ממך ללמוד בבית. 

עד שלא קיבלתי את אישור הבחינה וקבעתי תאריך, לא באמת התחלתי ללמוד. כמות החומר היא עצומה ורמת הידע הנדרשת היא גבוהה מאוד, אז מזל שהיה לי רקע של קורס על בסיסי, אחרת כנראה שלא הייתי מצליחה לכסות את כל החומר בתוך חודשיים וחצי . 

אני קראתי את רוב הטקסטבוק Certification and Core Review for Neonatal Intensive Care Nursing – 5th editionועשיתי את כל שאלות החזרה בחוברת המלווה שהשאלתי מהמחלקה (500 שאלות). בסוף, כשראיתי שאני עדיין צריכה עוד תרגול, נרשמתי לקורס הכנה של momtrix בעלות של 80$. היו שם עוד שאלות חזרה, קורסים ומבחנים לדוגמא. 

השאלות שלהם היו מצוינות אבל היתה להם בעיה רצינית בתוכנה, כך שאם עזבתי את המחשב לא יכולתי לראות שוב את התשובות מהתוצאות והייתי צריכה להתחיל מהתחלה. לעומת זאת, הקורס חזרה הרגיש לי מאוד גנרי וקשור למבוגרים יותר. לא כל כך רלוונטי לתינוקות. 

אני ממש שמחה שעשיתי את זה, זה בהחלט הישג שהיה בגדר חלום. מעבר לתוספת לתואר שלי ולמשכורת, זה באמת מאוד מספק להרגיש שהצלחתי להשיג את התעודה הזו והידע הכרוך בה. אני עדיין בהלם שעשיתי את זה! 

יש בתי חולים שבהן מצופה מהאחיות אחרי שנתיים לרגוש את התעודה הזו, אצלנו דווקא ממש לא דוחפים ואני הייתי צריכה לחפש מקורות מידע בנושא בעצמי. בסוף התהליך בית החולים אפילו הפתיע ונתן לי החזר על חומרי הלימוד ועלות הבחינה. בתור אחות PER DIEM אני בעקרון לא זכאית לתשלום על לימודים, אבלח במקרה הזה הם כן הסכימו רק להחזר עלויות.

איך היתה הבחינה? 

הגעתי למבחן, לא הרשו להכניס אוכל או מים. ישבתי שם 3 שעות שלמות. עם הפסקת שירותים אחת בלבד. יצאתי בהרגשה חצויה. כל הנבחנים סביבי (תעודות אחרות), קיבלו תשובה במקום ורק לי הדפיסו אישור בחינה ושלחו אותי להמתין לתשובה באינטרנט. 

למחרת הגיעה התשובה החיובית מNCC , וכמה ימים אחר כך הגיעה תעודת הרישוי.

מה הלאה?

בארצות הברית כל רשיון דורש חידוש, ברוב המקרים אחת לשנתיים. זה החסרון המשמעותי ביותר של צבירת תעודות והכשרות כאן. כל חידוש עולה כסף ודורש לימודים או מבחנים שונים.

אילו תעודות יש ברשותי שאני צריכה לחדש?

  • RN :לחדש כל שנתיים
  • BLS :לחדש כל שנתיים
  • NRP :לחדש כל שנתיים
  • NRP INSTRUCTOR :לחדש כל שנתיים
  • RNC-NIC :לחדש כל שנתייים

באתר של NCC קיימות עשרות תעודות והכשרות. רק כדי לסבר את האוזן, בנוסף להכשרה שאני עברתי בתחום הפגים, יש הכשרות גם לטיפול נוירולוגי ביילודים, טיפול בפגים עם משקל נמוך (ELBW), קריאת מוניטור עוברי, הכשרה בטיפול בפגים במהלך TRANSPORT, הנקה, ויש עוד…

ברשימת החלומות שלי להמשך, יש עוד תעודות כמו ELBW. בחרתי להתחיל עם RNC- NIC כי הוא יותר קשה וארוך והוא מוכר יותר. בית החולים נותן את אותה העלאה במשכורת לשתי התעודות ולא נותן העלאה נוספת לביצוע התעודה השניה, כך שאני אצטרך לאזור אומץ וכסף כדי ללכת על זה. 

כל הזמן מתפתחות הכשרות חדשות ויש ציפיה שאחיות ינסו לרכוש עוד הכשרות ותעודות.

איך זה שונה ממה שקורה בישראל?

בישראל, ברגע שאחות מקבלת תעודת רישוי או תעודת על בסיסי, זה לכל החיים. אף אחד לא הולך לקחת לה את התעודה והיא תמיד תהיה שווה.

בארצות הברית, בלי לחדש רשיון הוא לא יהיה שווה כלום אחרי שנתיים. אחיות בארצות הברית חייבות ללמוד הרבה ולהשקיע כדי להשאר בתחום. אי אפשר פשוט לנטוש את התחום ואז לחזור אליו כשמתחשק. יש קנס למי שמנסה לחדש רשיון שפג תוקפו וממה שהבנתי זה גם דורש יותר לימודים.

מכל אחות מצופה שיהי לה גם רשיון BLS בתוקף, שהחידוש שלו זה כ5 שעות. חידוש רשיון אחות הוא 20-25 שעות לימוד. כך שאחות צריכה לעבור מינימום 25 שעות לימוד בשנתיים כדי להשאר פעילה. אולי זה לא נשמע כמו הרבה אבל זה בהחלט מנער אבק מהנוירונים.

אם אחת התעודות החיוניות פגות תוקף, מושכים אותה מסידור העבודה. פעם קראו לי דחוף לעשות קורס NRP לקבוצה של אחיות מהחדרי לידה שפג להן התעודה ומשכו את כולן מהסידור עבודה. אני חשבתי שזה מאוד מצחיק, אבל הן כולן היו בהיסטריה כי זה ירד להן מהמשכורת.

אז לכל מי ששואל אותי אם ללמוד קורס על בסיסי אם הוא מתכנן בעתיד לעבור לארצות הברית אני יענה כך:

ללמוד ולהתפתח זה תמיד טוב. התעודה לא תוכר בארצות הברית, אבל אף אחד לא יכול לקחת ממך את הידע שרכשת. כדאי לעשות שיקול האם עלויות הלימודים משתלמות ביחס ליכולת וביחס לכמות הזמן שאת/ה מתכוונ/ת להשאר בארץ.

בהצלחה, מכל הלב

גילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

אל תחמיצי אף פוסט