עזרה ראשונה בהנקה

להניק בפגיה זה בכלל לא קל אבל מאוד חשוב. בתור אחות פגיה יש לנו אינטרס לעודד הנקה כמה שיותר. למה? הסיבה הראשונה היא שזה מונע הפסקות נשימה. תינוקות יונקים לרוב לא מפסיקים לנשום באמצע ההנקה, בניגוד לבקבוק, למרות חוסר הבשלות. זה מקדם לקראת שחרור ועוזר להפחית נזק מוחי בזמן הפסקות נשימה. בנוסף, נוכחות אמא ליד התינוק תעניק לו טיפול אוהב וסבלני יותר ממה שתוכלי את כאחות להעניק בזמן שיש לך ילדים נוספים לטפל בהם.

אז למה אמהות לא מניקות בפגיה? קודם כל חשוב שצוות האחיות יבינו איך הן נתפסות בעיני ההורים. מבחינתם, את אלוהים או בית המשפט מינימום. הם מפחדים לעשות כל דבר חדש בלי אישורך. ואנחנו לא מספיק מעודדות הנקה. אם מחוסר מחשבה או מרצון לדעת כמה התינוק אכל במדוייק, חוסר סבלנות ועוד המון סיבות לא מוצדקות. סיבה נוספת היא הפחד שלהם על הפגפגון ועל המשקל שלו, שאנחנו חייבות לעזור להם להתגבר עליו. להסביר שנוכל לוודא שהתינוק אוכל מספיק בהשלמת בקבוק או בשקילה, להסביר את התועלת הנשימתית ואפילו לדחוף קצת- "סיכמנו שתניקי, אז לא חיממתי בקבוק. לא לפחד, להניק!". לא תאמינו כמה זה עוזר. נוכחות הבקבוק המחומם מפתה מאוד את שתיכן להקל על הפג המסכן וזה רק לרעתו.
אמא שלא תניק בפגיה בכלל ורק תתן בקבוק יהיה לה הרבה יותר קשה ומפחיד לעבור להניק בבית כשאין לה משקל צמוד והמון תמיכה.
אבל הפגים קטנים ולא מצליחים להתחבר?
העובדה היא שאני יכולה לעיד מהמון נסיון שכמעט כל תינוק שפגשתי והיה מעל שבוע 35, במצב יציב הצליח לינוק. מה הסוד? פטמת סיליקון והמון עידוד.  פגים רבים חייבים את הפטמה כדי להתחבר, וזה נורמלי. אם בגלל גודל השד ביחס לפה ואם בגלל הישנוניות שלהם והרכות המרדימה של השד. במקרה שהפג מאוד רעב כדאי לתת 5-10 מ"ל חלב שאוב קודם כדי לתת לו כח להמשיך ולינוק בלי היסטריה.
אבל הוא בטח לא ישבע מהנקה, מה לעשות? לרוב באמת התינוק לא ישבע מהנקה, לפחות לא מההנקות הראשונות. ואם הוא לא מפגין סימני רעב זה כנראה כי הוא נרדם ולא כי הוא באמת אכל מספיק. לכן צריך לראות כמה זמן הוא מצץ ולהחליט בכל מקרה לגופו כמה תוספת לתת. כמעט ולא נתקלתי בפגים שמסוגלים לשבוע בהנקות ראשונות וזה נורמלי וצפוי. אם את יודעת שלא יהיה לך זמן לתת את הבקבוק לתוספת חשוב לתאם גם את מראש עם האמא ולוודא שהיא מרגישה בטוחה לעשות את זה.
אבל אני לא יועצת הנקה? נכון. אבל את שם, ואת רוצה לעשות את מה שטוב בשביל הפג ובשביל המשפחה, ועד שהיועצת הנקה תגיע אליהם יכול להיות מאוחר מדי.
לסיכום – אחיות פגיה תומכות ומודעות לנושא יכולות להיות ההבדל בין הנקה למטרנה. תסכמי מראש עם אמא על שעה שבה היא תניק, אל תחממי בקבוק מראש, תעודדי אותה, תני פטמת סיליקון ויש סיכוי גבוה שהם יצליחו.
נסי וספרי איך הלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

אל תחמיצי אף פוסט